Hart- en Smartfestival centrum ’s-Hertogenbosch

Als afsluiting van de hartweek wordt er sinds jaren op de 2e zaterdag van  April een festival met Smartlappenkoren georganiseerd. Het is bewolkt en we hopen dat het droog blijft. We hebben de collectant en nog een extra collectebus opgehaald bij de organisatie.

Ons eerste optreden is tegenover café D’n Burger .

We beginnen met het nummer “de nacht is nog lang” en in Montmartre       staat een huisje. Het publiek blijft staan luisteren en de collectant gaat rond met de collectebus.

Ons volgend optreden is onderaan de Wilhelminabrug. Gelukkig gaat het zonnetje schijnen en aan de overkant worden bloemetjes uit gedeeld. We zingen “bij ons in Brabant, daar bij de waterkant etc.

Ons 3e optreden is op het Kerkpleintje.  Het koor Rond en Blond is nog aan  het zingen dus luisteren en zingen we gezellig mee.

Daarna is het aan Tis nie te Geleuve en we zingen o.a. Hemelsblauw, Twee armen en een zoen. Het publiek zingt en deint gezellig mee. Na ons optreden vraagt een toeschouwer de microfoon en hij zet het koor in het zonnetje. We hebben gezellige nummers en goed gezongen.

We gaan de collectebussen weer inleveren en daarna drinken we gezellig    een borrel in de Smidse.

 

Bedankt allemaal.
Jeanne vd Krabben