Liedertafelfestival De Meierij, 2 juli 2017
Fotoverslag van Jeanne van der Krabben

 

     

We verzamelen op de Parade en na het openingswoord gaan we  voor ons 1e optreden naar  de Rooie Haen""  in de Kerkstraat.  De heren koorleden zetten de geluidsinstallatie op en het kan beginnen.   Ons eerste nummer “in mijn Hartje klein” zetten we in en ja hoor het begint te regenen. Parapluutje op parapluutje af maar we zingen gewoon door.  Het wordt weer droog en het publiek blijft staan luisteren.

Ons 2e optreden is bij Cafe de Smidse. We wachten even tot de klok uit geluid is.  We gaan van start met “Bij ons in Brabant”. Er komt een waterig zonnetje door en het publiek zingt mee.

 

Het derde optreden is op het Minderbroedersplein. De terrassen zijn al bezet en de stemming zit er goed in. Als we twee armen en een zoen zingen en met de zakdoek zwaaien gaan de armen omhoog en zingen  en deinen ze mee.

We halen even een versnapering (kroket) en gaan naar ons 4e optreden bij het Bosschenaartje in het gezellige Krullartstraatje. Vol terras gezellig publiek en er wordt meegezongen. Zeker als we het nummer “Lieve heer heb medelij” inzetten , danst de menigte mee en wordt er uit volle borst meegezongen. We zingen nog verzoeknummers en gaan dan naar de Parade voor de slotzang.

Op de Parade staan de Bossche Jankers op het Podium en wij staan ervoor. Thea van de Steen dirigente bij de Bossche Jankers heeft een 7 tal nummers samengesteld. We beginnen met, ja zeker, Den Bosch is mooier dan Parijs. Het is een gezellige boel en de menigte zingt en swingt lekker mee. Er wordt gedanst en gezongen. Zelfs Ad en Riet hebben er zin in.

Na het slotlied wordt de organisatie bedankt met een extra nummer en we zetten de polonaise in.

Als afsluiting gaan we nog even naar de Smidse en het st Janneke en sluiten de dag af met een lekkere IJSCO.

Al met al een keigezellige dag.

Iedereen bedankt!!